NRS

Inbouwen

Inbouwen Terratrip Rally computers

De juiste plek

Bij het inbouwen van een rally computer moet o.a. gelet worden op de juiste plek. De teller moet voor zowel rijder als navigator goed afleesbaar zijn. Niet alleen overdag bij felle zon, maar ook in de schermer of ’s nachts in het donker. Zonder storende reflectie en zonder de bediening van de versnellingspook of andere dashboard knoppen in de weg te zitten. Alle auto’s zijn anders. Voor het inbouwen moet daarom in overleg tussen u en onze expert goed naar de juiste plek gekeken worden.

Geen beschadigingen

Uiteraard mag met het inbouwen of bevestigen van een rally computer of tripmaster het dashboard of interieur van uw even kostbare als kostelijke klassieker of moderne rally auto niet onherstelbaar beschadigd worden.

De juiste afstelling

Bij oudere auto’s moet gewoonlijk de aandrijfkabel van de kilometerteller ergens tussen de versnellingsbak en het dashboard voorzien worden van een inzetstuk om het aantal kabel-omwentelingen aan de teller door te geven.

Moderne auto’s hebben vaak geen kabel meer, maar registreren het aantal omwentelingen van een wiel, een as of van de versnellingsbak. En geven het aantal pulsjes met een zender door aan een ontvanger bij de snelheidsmeter/dagteller.

4WD-terreinwagens of Japanse auto’s gebruiken soms iets andere systemen. Voor ieder automerk/type of gebruik moet apart gekeken worden naar de beste oplossing en de optimale in te bouwen hulpstukken zoals b.v. de probes.

Via de NRS ingebouwde tellers worden geijkt afgeleverd en zijn voorzien van een duidelijke Nederlandstalige handleiding. Aangevuld met gebruikers tips voor sportieve rally rijders of recreatieve toerrijders.